Optimaal gebruik van Teams in onderwijs

Goede communicatie en samenwerking

Er zijn verschillende manieren waarop onderwijsinstellingen kunnen communiceren met ouders, leerlingen en docenten, zoals e-mail, nieuwsbrieven, sociale media en online platforms. Het kan een uitdaging zijn om te bepalen welke kanalen het best werken voor verschillende doelgroepen en hoe deze kanalen optimaal ingezet kunnen worden.

Technologische ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden voor communicatie en samenwerking, maar het kan soms ook lastig zijn om deze op de juiste manier in te zetten en ervoor te zorgen dat ze goed worden geïntegreerd in het onderwijsproces. Onderwijsinstellingen kiezen vaak voor Microsoft 365 omdat het een uitgebreid en geïntegreerd platform biedt voor productiviteit, communicatie en samenwerking.

Waarom kiezen onderwijsinstellingen voor Microsoft 365?

Het platform bevat verschillende applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook die zowel offline als online beschikbaar zijn. Dit biedt studenten en docenten de mogelijkheid om eenvoudig samen te werken aan documenten, presentaties en spreadsheets, waar ze ook zijn en op welk apparaat dan ook.

Daarnaast biedt Microsoft 365 ook Teams, de meest gebruikte tool voor samenwerking en communicatie. Met Teams kunnen docenten en studenten eenvoudig samenwerken, gesprekken voeren en online lessen volgen. Teams heeft ook integraties met andere Microsoft-applicaties, zodat gebruikers naadloos kunnen schakelen tussen verschillende tools.

Een ander voordeel van Microsoft 365 voor onderwijsinstellingen is dat het gemakkelijk te beheren en te implementeren is. Het platform biedt uitgebreide beheer- en beveiligingsopties, zodat IT-beheerders de controle hebben over de toegang en beveiliging van gegevens.

Microsoft 365 extra aantrekkelijk voor onderwijsinstellingen

Maar het belangrijkste voordeel dat Microsoft 365 biedt, is dat het een aantrekkelijke en kosteneffectieve oplossing is voor onderwijsinstellingen. Microsoft biedt speciale aangepaste prijzen en licenties (Office 365 A1, A3 en A5) voor onderwijsinstellingen, waardoor het een zeer betaalbare oplossing is voor zowel kleine als grote onderwijsinstellingen. In veel gevallen biedt ook bellen via Teams zelfs een kostenbesparing in vergelijking met traditionele of hosted telefonie oplossingen.

Vaak maakt het merendeel van de onderwijsinstellingen al gebruik van Teams maar benutten zij de mogelijkheden extern slechts beperkt. Met bellen in Teams kunnen onderwijsinstellingen het contact onderling en met leerlingen en ouders optimaal inrichten. Een betrouwbare en eenvoudige manier om bellen toe te voegen aan Teams is Operator Connect.

Wat zijn de voordelen van bellen via Teams met Operator Connect?

Er zijn verschillende voordelen voor onderwijsinstellingen om bellen via Operator Connect toe te voegen aan Teams:

1. Kostenbesparing:

Door gebruik te maken van Operator Connect in Teams kunnen onderwijsinstellingen kosten besparen op telefoonlijnen en hardware voor traditionele telefoonsystemen. Het gebruik van Operator Connect maakt het mogelijk om via internet te bellen, wat zorgt voor een kostenbesparing op de telefoonrekening.

2. Eenvoudige implementatie: 

Het toevoegen van Operator Connect aan Teams is eenvoudig en vereist minimale IT-ondersteuning. De integratie van Operator Connect is naadloos en vereist geen extra hardware of software. Dit maakt het een kosteneffectieve en gemakkelijke oplossing om te implementeren.

3. Gebruiksgemak:

Door bellen via Operator Connect te integreren in Teams, hebben onderwijsinstellingen de mogelijkheid om alle communicatie te centraliseren in één app. Dit biedt gebruikers, waaronder medewerkers, studenten en ouders, het gemak om te communiceren via één platform, wat kan bijdragen aan een efficiëntere communicatie. Operator Connect is geïntegreerd in Teams, wat betekent dat alle belfunctionaliteit direct beschikbaar is vanuit de bekende Teams-interface.

4. Schaalbaarheid: 

Operator Connect in Teams maakt het eenvoudig om telefonie functionaliteit toe te voegen of uit te breiden naarmate de onderwijsinstelling groeit. Het is makkelijk om nieuwe nummers toe te voegen of in te stellen, zodat gebruikers snel en eenvoudig kunnen communiceren.

5. Flexibiliteit:

Operator Connect in Teams biedt onderwijsinstellingen de flexibiliteit om te bellen vanaf elk apparaat, ongeacht de locatie van de gebruiker. Dit maakt het mogelijk om te bellen vanaf mobiele telefoons, desktops, laptops of andere apparaten. Dit kan handig zijn voor medewerkers die veel onderweg zijn of thuis werken.

Wat is het voordeel van Operator Connect in vergelijking met Microsoft Calling Plans

In vergelijking met Microsoft Calling Plans biedt Operator Connect voor onderwijsinstellingen lagere kosten en meer flexibiliteit. Microsoft Calling Plans is een optie binnen Microsoft Teams waarmee gebruikers telefoonnummers kunnen kopen en betalen voor belminuten. Het nadeel hiervan is dat er vaak ongebruikte belminuten zijn die toch betaald moeten worden.

Met Operator Connect betalen onderwijsinstellingen alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Bovendien zijn de tarieven voor Operator Connect gunstiger dan die van Microsoft Calling Plans. Dit kan resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen, vooral voor grote onderwijsinstellingen met veel telefoonverkeer.

In het kort

Er zijn veel voordelen aan het gebruiken van Teams als centrale tool voor samenwerken en communicatie. Het draagt bij aan een hogere tevredenheid van medewerkers, docenten, leerlingen en ouders. Het is bovendien eenvoudig te implementeren en biedt daarnaast  de kans kosten te besparen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.