Benoeming van CEO en CFO bij Gamma Communications Benelux

Gamma Communications plc (hierna Gamma), een toonaangevende technologie-gebaseerde aanbieder van communicatiediensten voor de zakelijke markten in het VK, Nederland en Spanje, heeft het genoegen om nieuwe belangrijke benoemingen en veranderingen binnen het managementteam van de in Nederland gevestigde Gamma Communications Benelux (waaronder Dean One, gnTel, Schiphol Connect en Nimsys) aan te kondigen.

 

Allereerst zal Gerben Wijbenga toetreden tot de Gamma Communications Benelux als Chief Executive Officer (CEO), waarbij hij de verantwoordelijkheid krijgt over hun volledige bedrijfsvoering in Nederland. In deze rol rapporteert Gerben direct aan de Chief Executive van Gamma, Andrew Taylor, en is hij geheel verantwoordelijk voor de algemene zakelijke en financiële prestaties. Tegelijkertijd waarborgt hij de ontwikkeling en uitvoering van een ambitieuze, op groei gerichte langetermijn

strategie voor de Gamma Communications Benelux in zowel Nederland als België.

Gerben begon zijn loopbaan bij KPN, waar hij zeventien jaar heeft gewerkt voor KPN zelf en een aantal van haar dochterondernemingen. In deze tijd bekleedde hij meerdere uitvoerende managementfuncties, gericht op zowel B2B- als B2C-marktsegmenten en -productsegmenten. Hiernaast heeft Gerben gewerkt bij het Duitse Telefonica als CEO Gelieerde Ondernemingen en bij het Nederlandse Tele2 als Algemeen Directeur Consumentenmarkt. Gerbens meest recente functie was CEO bij Lebara Duitsland, een MVNO-marktleider gevestigd in Düsseldorf, Duitsland.

Daarnaast zal Willem van Ingen overstappen van zijn huidige functie als CEO van Dean One naar een nieuwe en uitgebreidere rol als Chief Financial Officer (CFO) van Gamma Communications Benelux, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor alle financiële zaken binnen de groep.

Deze twee benoemingen gaan in op 1 augustus 2020.

“Naarmate wij ons bedrijf verder ontwikkelen en aanzienlijk uitbreiden binnen de regio, is het belangrijk dat we sterk financieel beheer en leiderschap verwezenlijken,” aldus Andrew Taylor. “Gerben heeft uitgebreide ervaring op het gebied van telecommunicatie in Nederland, Frankrijk en Duitsland, dus ik ben zeer verheugd hem te mogen verwelkomen tot de Gamma Communications Benelux en Gamma. Daarnaast wil ik graag Willem feliciteren met zijn nieuwe functie.”

 

Over Gamma

Gamma is een toonaangevende leverancier van Unified Communications as a Service (UCaaS) op de Britse, Nederlandse en Spaanse zakelijke markten. De onderneming is genoteerd aan de AIM-index (onderdeel Londen Stock Exchange Group) en heeft 1.300 medewerkers.

Met een scala aan UCaaS-, mobiele en connectiviteitsdiensten, levert Gamma solide en veilige oplossingen waardoor organisaties kunnen communiceren en samenwerken, en een betere klantervaring kunnen bieden.

Gamma’s grootste markt is in het Verenigd Koninkrijk, waar de netwerk diensten van de onderneming worden aangeboden aan het MKB, de publieke sector en de commerciële sector via een netwerk van ruim 1.000 business partners en Gamma’s eigen directe verkoop- en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is Gamma eigenaar van Exactive, een Unified Communications-specialist en Microsoft Teams voice-partner.

In Nederland is Gamma eigenaar van Dean One, een snelgroeiende telecom- en internetaanbieder van VoIP-, mobiele en breedbanddiensten via ruim 600 business partners. De overige Nederlandse bedrijfsonderdelen zijn Nimsys (een ICT-specialist voor werkplekken en bedrijfsverzamelgebouwen) en Schiphol Connect (de telecom- en internetaanbieder van Schiphol).

VozTelecom is een Spaanse aanbieder van cloud-communicatiediensten, voornamelijk gericht op het MKB. Met het hoofdkantoor in Barcelona en kantoren in zowel het Spaanse Sevilla en San Sebastián als het Marokkaanse Tétouan, is VozTelecom een toonaangevende SIP Trunk- en cloud PBX-aanbieder die vaste en mobiele communicatie bundelt met internettoegang en cloud PBX.

Gamma vergroot haar UCaaS-aanwezigheid in Europa en heeft de ambitie om het aantal dochterondernemingen uit te breiden met de nadruk op digitale automatisering, zodat Gamma-diensten voor het MKB grotendeels via een netwerk van business partners kunnen worden geleverd.