IoT, eSim en mobiele technologie: geïntegreerde innovaties

De integratie van het Internet of Things (IoT) met mobiele technologie transformeert hoe we interactie hebben met de digitale wereld. Met de introductie van de eSIM-technologie is deze transformatie in een stroomversnelling gekomen. Deze technologie, waarbij de SIM-kaart ingebed is en niet fysiek verwijderd kan worden zoals traditionele SIM-kaarten, biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.

Steven Lowe, Product Directeur Mobiel bij Gamma, deelt zijn enthousiasme hierover: “Bij Gamma zijn we erg enthousiast over de kracht van eSim en IoT om bedrijven te helpen hun operationele efficiëntie te verbeteren, de kwaliteit van producten en diensten te verhogen, en de verkoop en groei te stimuleren.”

Tegen het einde van 2024 zullen naar verwachting wereldwijd meer dan 207 miljard apparaten via IoT verbonden zijn, variërend van tandenborstels tot zware machines, vaak ondersteund door AI voor autonome besluitvorming. Deze groei zorgt ervoor dat zowel bedrijven als individuen zich aanpassen aan een breed scala aan verbonden, ook wel connected, producten en draagbare technologieën.

eSIM-technologie speelt hierbij een cruciale rol. Het maakt het mogelijk voor apparaten om van mobiele provider te wisselen zonder fysiek van SIM-kaart te hoeven veranderen, wat flexibiliteit en de mogelijkheden voor connectiviteits vergroot.

Christian Krug, Managing Director van Gamma’s Epsilon in Duitsland, beschrijft IoT als een interface tussen mensen en het elektronische universum, wat de immense potentie van de wereldwijde IoT-markt van $463 miljard tegen 2027 benadrukt.

De introductie van Fusion IoT in 2018 markeerde een mijlpaal voor de B2B-telecomindustrie. Steven Lowe merkt op: “Ons Duitse team heeft een geweldige start gemaakt met het bevorderen van groei voor bedrijven en partners via Fusion IoT.” Dit platform combineert het beste van verschillende providers in één SIM-platform, waarmee beperkingen van nationale providers worden overwonnen en een wereldwijd perspectief wordt geboden.

Gamma bereidt zich voor om Fusion IoT uit te breiden naar al zijn markten, waarbij het geïntegreerd wordt met databeheer en eSIM-capaciteiten, wat veel groeikansen biedt.