Waarom glasvezelinternet essentieel is voor bedrijven

Dat snel internet van directe invloed is op de snelheid van werken mag duidelijk zijn. Glasvezel biedt snel en stabiel internet. Glasvezel internet is voor bedrijven nu al nodig of zal in de nabije toekomst nodig worden. Dit heeft ermee te maken dat steeds meer zaken via internet gedaan worden. Je kan zeggen dat met glasvezel zakelijke activiteiten soepeler plaats kunnen vinden. Een praktisch voorbeeld is meerdere videogesprekken. Het komt vaak voor dat een deel van de medewerkers thuis werkt en meetings online zijn. Glasvezel breedband is ADSL echt de baas!

Wat is glasvezel? 

Wat is glasvezel eigenlijk? En waarom glasvezel kiezen als je nu ook goed internet hebt? Bij veel bedrijven – waar wij van Gamma Communications over de vloer komen – merken we direct allerlei voordelen van onze oplossingen. We worden ingeschakeld om glasvezel internet aan te sluiten of om bijvoorbeeld Microsoft Teams in te richten. Ook kan het zijn dat wij een andere communicatie-oplossing gaan realiseren. Wat de situatie ook is, de meeste communicatie vindt over IP plaats, dus over het internet. Denk aan VoIP (Voice over IP). Voor dit soort oplossingen is snel internet nodig. Dus linksom of rechtsom, wij realiseren met glasvezel zakelijke oplossingen.

Wat is glasvezel op het gebied van mogelijkheden? 

Waarom glasvezel als je nu ook internet hebt? Vrijwel overal waar wij komen zijn systemen niet veilig en niet up-to-date. Denk allereerst aan efficiëntie en veiligheid die behaald kunnen worden met in de cloud werken en samenwerken op afstand. Maar denk ook aan praktische zaken, zo kan glasvezel sneller data overdragen en is het moeilijker glasvezel fysiek te hacken. Bovendien kunnen de sterkere kabels die diep onder de grond liggen tegen een stootje. Heb je nu wel eens of regelmatig een internetstoring? Dan kan dit door overstappen naar glasvezel in een keer verholpen zijn.

Met glasvezel zakelijke oplossingen optimaal gebruiken 

Glasvezel internet zorgt ervoor dat zowel de download- als uploadsnelheid hoog is. Wanneer je nu wel eens merkt dat je moet wachten in Office 365 op het opslaan van een document, dan zul je hier met glasvezel internet geen of minder last van hebben. Zoals je zult merken is er veel meer een real-time gevoel. Doordat glasvezel minder last heeft van elektromagnetische interferentie zoals van elektronische apparaten is de stabiliteit ook hoger in het gebouw.

Maakt het met glasvezel uit hoever je van de modem of router vandaan bent?

Nee, een groot verschil tussen glasvezel en breedband ADSL is dat het niet meer uitmaakt hoe ver je bij het punt vandaan bent waar de kabel binnenkomt. Bedrijfsverzamelpanden zullen hier zeker baat bij hebben. Gamma Communications kan je bij de internal linking van hardware overigens ook gewoon helpen, dus neem zeker contact op voor de installatie. We kunnen dan direct kijken welke oplossingen samengevoegd kunnen worden. Veel bedrijven waar wij komen betalen bijvoorbeeld dubbel door losse systemen te gebruiken. Wij maken graag de vrijblijvende inventarisatie met een verbeterplan om alles samen te voegen.

Waarom zakelijk glasvezel? 

Particulier of zakelijk glasvezel nemen? Overweeg als bedrijf glasvezel van Gamma Communications. Wij hebben namelijk een uitstekende service. Denk aan 24-uurs service, altijd een A-merk router, router omwisselen bij een defect, aanpasbare bandbreedte, actieve monitoring, monteur op locatie etc. De voordelen van zakelijk internet van Gamma Communications zijn te groot om op te noemen. Dit is absoluut onvergelijkbaar met zakelijk internet via de bekende (particuliere) aanbieders. Lees er alles over op onze pagina Gamma Internet. Je zult zien dat onze kennis verder gaat, we een totaaloplossing leveren én ook nog eens heel praktisch zijn.

Wat kost zakelijke glasvezel mij? 

De kosten van zakelijke glasvezel verschillen per aanbieder, dat mag logisch zijn. Maar belangrijker is dat de kosten afhankelijk zijn van jouw wensen. Je kunt voor een vrijblijvende kostenindicatie een offerte aanvragen. Daarbij moeten we zeggen dat, hoewel het geld kost, we meestal een kostenbesparing teweegbrengen. Dit kan op allerlei manieren zijn. We benoemen de meest voorkomende hieronder, in een korte opsomming van de voordelen van glasvezel internet.

Wat zijn de voordelen van glasvezel internet? 

In het kort; je kunt de voordelen van zakelijk internet merken aan:

  • Sneller werken door sneller internet, je bespaart dus op wachttijd van medewerkers.
  • Meer werkplezier en minder stress doordat een stabiele en snelle verbinding ervoor zorgt dat samenwerken plezierig gaat.
  • Dubbele kosten worden verleden tijd door integratie in één systeem van bijvoorbeeld vaste telefonie, Microsoft Teams voor interne communicatie en bijvoorbeeld nog een klant contact center voor contact met klanten.
  • Hogere veiligheid en uptime van de verbinding.

Dit is slechts een greep uit de voordelen. Voor ieder bedrijf kunnen deze weer anders zijn. Vandaar dat we graag in contact komen. Neem dus nu vrijblijvend contact op met Gamma Communications.