Gamma kondigt Gerben Wijbenga aan als CEO van Centraal en Noord-Europa, uitbreiding van zijn rol met focus op groeikansen

Londen, Verenigd Koninkrijk, 22 september 2023 – Gamma Communications plc (“Gamma”), een toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen in Europa, heeft vandaag aangekondigd dat de huidige CEO van de Benelux, Gerben Wijbenga, zijn verantwoordelijkheden zal uitbreiden naar de regio Centraal en Noord-Europa om zo ook zijn ervaring op het gebied van groei naar de DACH-regio te brengen. 

Deze ontwikkeling volgt op het besluit van Achim Hager, oprichter van HFO en een belangrijke speler op de Duitse telecommarkt, om met pensioen te gaan. Opgericht in 1997 en onder Achim’s leiderschap, groeide HFO uit tot een van de toonaangevende SIP-bedrijven in Duitsland, met zowel traditionele spraakoplossingen gevolgd door nieuwe IP-gebaseerde oplossingen. Zijn beslissing om zijn contract niet te verlengen in 2024 betekent het einde van een tijdperk dat gekenmerkt wordt door 25 jaar toewijding, innovatie en het bouwen van een community in de DACH-regio. 

Gerben Wijbenga, die in 2020 is gestart als CEO voor de Benelux, heeft een uitgebreide achtergrond in de telecom van meer dan 20 jaar in zowel Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Met eerdere functies bij gerenommeerde bedrijven zoals KPN, Telefónica Deutschland en Tele2, maakt zijn aanzienlijke ervaring in het realiseren van groei in deze regio’s hem perfect om de ambitieuze uitbreiding van Gamma in Centraal en Noord-Europa te leiden. 

Gerben Wijbenga, CEO van Gamma Centraal en Noord-Europa, zegt hierover: “Onze Duitse organisatie is al geruime tijd gebouwd op duurzame en sterke relaties, door mijn gewaardeerde collega Achim Hager en zijn team. Ik zal er voor zorgdragen deze relaties te behouden en te laten groeien, samen met het sterke team van Gamma Duitsland, zodat wij en onze partners samen de groeikansen in de DACH-regio benutten.” 

Achim Hager, vertrekkend CEO Duitsland, zegt hierover: “Ik zal beschikbaar zijn voor Gerben Wijbenga en het Duitse team tijdens deze overgang en zal op alle mogelijke manieren helpen om voort te bouwen op alle geweldige initiatieven die we hebben opgebouwd. Ik blijf nog vele jaren mede-eigenaar en aandeelhouder van Gamma en zal graag helpen ervoor te zorgen dat we net zo succesvol blijven als de afgelopen 25 jaar.” 

Gamma is dankbaar voor Achim’s jarenlange dienst en kijkt uit naar de weg die voor ons ligt onder leiding van Gerben.