• Onderwijs

Scholen kunnen nu eenvoudig telefonie in Teams toevoegen via SLBdiensten

Amstelveen, 23 mei 2024

SLBdiensten voegt de oplossing Microsoft Teams Operator Connect van Gamma Communications toe aan haar portfolio. Dit is de meest eenvoudige en betrouwbare manier om telefonie te integreren in Microsoft Teams. Scholen kunnen hiermee optimaal gebruik van Teams maken. Dat sluit perfect aan op de huidige behoefte om slimmer te werken, efficiënter te communiceren en optimaal bereikbaar te zijn.  Ongeveer 95 – 98% van de scholen in het Voortgezet Onderwijs heeft recht op het gebruik van Microsoft Teams en gebruikt veelal ook, waardoor de integratie van telefonie in Teams een logische vervolgstap is voor veel onderwijsinstellingen. Met deze oplossing kunnen scholen telefonie naadloos integreren in Microsoft Teams, waardoor communicatie en samenwerking binnen het onderwijs nog efficiënter wordt.  

“Met Microsoft Teams Operator Connect in ons aanbod kunnen we het onderwijs hoogwaardige communicatieoplossingen aanbieden tegen scherpe tarieven.”, aldus Charles Stork, Directeur bij SLBdiensten. “Voor scholen is gebruiksgemak en beheersbaarheid van de communicatieoplossing cruciaal. Scholen die dit via Teams willen laten lopen hebben nu de mogelijkheid hier snel en gemakkelijk mee aan de slag te gaan.  

 Gamma Communications, met meer dan 20 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige communicatieoplossingen, begrijpt de unieke behoeften van scholen. “Scholen willen flexibele en intuïtieve communicatieoplossingen die hun medewerkers en docenten in staat stellen om overal en altijd verbonden te blijven.” Gerben Wijbenga, CEO Gamma Communications Noord-Europa, zegt over deze samenwerking: “Gamma is er trots op samen te werken met SLBdiensten om Operator Connect aan te bieden aan scholen. Met bellen via Teams stellen we scholen in staat om eenvoudig en effectief te communiceren, waar medewerkers of docenten zich ook bevinden.”  

 In vergelijking met andere telefonieoplossingen biedt Operator Connect lagere kosten, meer flexibiliteit en vereist het minimale IT-ondersteuning voor implementatie. Om die reden heeft een groot aantal scholen de overstap al gemaakt. De verwachting is dat nog veel meer scholen deze volgende stap gaan zetten. Voor meer informatie of een gratis demo kun je contact opnemen met SLBdiensten of Gamma Communications.  

 Over SLBdiensten: SLBdiensten is al meer dan 30 jaar de ICT-partner van het onderwijs. Wij adviseren, ontzorgen en ondersteunen onderwijsinstelling bij het selecteren, aanschaffen en op de juiste manier inzetten van essentiële onderwijs- en IT-infrastructurele software. Daarmee geven we invulling aan onze missie om vandaag al bij te dragen aan het onderwijs van morgen.