Bellen via Teams

Overstappen naar bellen via Teams? Lees meer over de voordelen en voordelig bellen via Teams. Lees direct verder.

Veel bedrijven maken al gebruik van Microsoft Teams maar nog niet iedereen weet dat bellen via Teams ook mogelijk is. Bellen met Teams naar een computer is bekend, maar dat met Teams bellen naar vaste of mobiele nummers mogelijk is, weet niet iedereen. Teams gebruiken als jouw bedrijfstelefooncentrale heeft veel voordelen. Alle communicatie is op één plek en er is geen afzonderlijke apparatuur voor telefonie meer nodig. Er zijn meerdere methodes voor telefonie via Teams. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Direct contact met ons opnemen voor advies op maat kan uiteraard ook.

Neem contact op of lees verder over telefonie via Teams.

Bellen met teams: Operator Connect

Er zijn een aantal zaken die gekoppeld moeten worden om bellen via Teams mogelijk te maken. Bij bellen met Teams wil je uiteraard dat jouw nummer zichtbaar is bij de ontvanger van het gesprek. Daarnaast wil je jouw adressenlijst in Teams hebben. Tot slot is er de gesprekskwaliteit, want met Teams bellen moet uiteraard een even goede verbinding bieden als het bellen met de telefoon. Operator Connect is de meest veelzijdige en eenvoudige koppeling waarmee je bellen via Teams mogelijk maakt. Lnes meer over Microsoft Teams Operator Connect of lees verder voor informatie over de andere oplossing: Direct routing.

Direct routing: makkelijk en schaalbaar Teams telefonie toevoegen

Door te kiezen voor Microsoft Teams Direct Routing heb je net als met Operator Connect grip op de kosten. Kies voor betalen per minuut, onbeperkt bellen in Nederland of zelfs onbeperkt bellen in Europa. Wanneer je de tarieven van Microsoft Calling Plans te hoog vindt, dan is zowel Microsoft Teams Direct Routing als Operator Connect van Gamma Communications een goed alternatief. Maak je over integraties geen zorgen, want Gamma Communications voert de koppeling uit. Daarbij zijn ook calamiteitenrouteringen mogelijk om te zorgen dat belangrijke nummers altijd de optimale bereikbaarheid hebben.

Gamma hosted telefonie

Bij Gamma Communications hebben we jarenlange ervaring in zakelijke communicatie-oplossingen. Naast bovenstaande twee oplossingen hebben wij nog een methode voor Teams Telephony die ook voor jouw bedrijf interessant kan zijn. Klanten die al gebruik maken van onze Gamma Horizon of Flex omgeving kunnen hier gebruik van blijven maken. Wij voegen dan Teams telefonie toe om bellen met Teams mogelijk te maken. Voordelen van onze eigen oplossingen, zoals wachtrijen, openingstijden, CRM integratie, keuzemenu’s, call recording en meer opties, kunnen daarmee aanvullend aan Teams telefonie toegevoegd worden.

Voor iedere wens een oplossing

Graag komen wij persoonlijk met je in contact. Tijdens dit gesprek kunnen wij informeren over de mogelijkheden van bellen via Teams. Daarnaast kunnen we vanuit onze expertise bekijken wat je nu echt zoekt. Bijvoorbeeld: wanneer jouw bedrijf een Klant Contact Center (KCC) heeft, kunnen wij een Microsoft Teams Contact Center opzetten. Toevoegingen hieraan zijn onder andere WhatsApp, Facebook en Webchat. Zoek je een oplossing voor een receptiepost, telefonie via Teams én telefoon, of een betrouwbare (ISO27001 gecertificeerde) communicatie-oplossing? Dit alles en meer kunnen wij voor je realiseren.

Gamma Communications kan meer dan MS Teams bellen

Voor degene die al wat onderzoek gedaan heeft naar bellen met Teams kan het opvallen dat wij functies noemen die niet standaard in MS Teams mogelijk zijn. Bekende problemen zijn historische en real-time rapportages en het ondersteunen van niet Teams gecertificeerde devices. Dit soort problemen die bedrijven soms weerhouden van overstappen naar bellen met Teams lossen wij volledig op. Ook naar specifieke wensen die jouw bedrijf heeft, kunnen wij kijken. Wij zijn immers specialist in Teams integraties en delen onze kennis graag.

Andere opties in teams

Er is een belangrijke functie die bij gebruikers van Teams al bekend is. Veel communicatie gaat tegenwoordig niet meer via telefoon maar via chat. Voor de chatfunctie Teams gebruiken is ideaal en handiger dan bijvoorbeeld WhatsApp. Ten eerste blijft alle communicatie in één systeem en is het geïntegreerd met andere delen van Teams. Ten tweede zijn chats per team of project aan te maken. De Teams wachtstand is nog een mooie optie, maar deze functie kent niet iedereen. Neem je een binnenkomend telefoongesprek in Teams op of start je tijdens een call zelf een nieuwe, dan zullen andere gesprekken automatisch in de wachtstand gaan. Dit kan overigens ook binnen een gesprek. Ook dan kun je deze natuurlijk tijdelijk even ‘on hold’ zetten.

Plan een kennissessie

Communicatie in het algemeen en in het bijzonder telefonie via Teams zal voor veel bedrijven het werk efficiënter en leuker maken. Door meer direct vanuit de computer te doen, is er minder randapparatuur nodig en hebben medewerkers meer grip op de communicatie. Als specialist in Teams bellen en andere telefonie-oplossingen nemen wij graag de tijd om een oplossing op maat voor jouw bedrijf te ontwerpen. Plan nu een kennissessie in; wij gaan het gesprek graag met je aan.