Microsoft Teams Direct Routing vs. Operator Connect: Welke optie is geschikt voor jouw bedrijf?

In dit artikel kijken we naar Microsoft Operator Connect vs Direct Routing. Wanneer je Microsoft Teams overweegt of al gebruik maakt hiervan, is het een logisch gevolg dat je deze mogelijkheden onderzoekt. Waarbij Operator Connect de makkelijkste keus lijkt, moet je niet zonder verdere overweging direct hiervoor kiezen. Jouw operator moet bijvoorbeeld wel op de lijst van Microsoft staan. In de meeste gevallen zal Operator Connect volstaan, maar in combinatie met een aantal Teams contact centers of een hybride situatie met een on premise telefooncentrale kan Direct Routing de beste keuze zijn. Lees verder voor de volledige vergelijking. Direct contact opnemen met Gamma Communications voor een vergelijking op maat kan ook.

Wat is Operator Connect?

Voor we de vergelijking Microsoft Operator Connect vs Direct Routing maken, leggen we kort uit wat beide zijn. Laten we beginnen; wat is Operator Connect? Operator Connect is de oplossing van Microsoft voor het koppelen van de Public Switched Telephone Network (PSTN) aan Teams. Met deze koppeling ben je in staat om inkomende en uitgaande gesprekken binnen Teams te beantwoorden van externe organisaties. Het is een alternatief voor het Microsoft Calling Plan en ook voor Direct Routing. Een voordeel is dat je bestaande contracten kunt behouden. Je hebt minder of geen hardware nodig en jouw IT beheerder kan in het Teams admin center zelf zaken instellen. Bekijk hier alle mogelijkheden die Gamma Operator Connect te bieden heeft.

Wat is Direct Routing?

Goed om te weten, wij van Gamma Communications hebben geen voorkeur in de vergelijking Microsoft Teams Direct Routing vs Operator Connect; we bieden namelijk beide aan. Lees alles over MS Direct Routing of lees verder voor een beknopt overzicht. Het voordeel van Gamma Communications is dat wij diverse mogelijkheden tot integratie bieden. Dit kan middels een directe koppeling, Cloud PBX integratie of DIY SIP Trunk zijn. Voor complexere en grotere organisaties heeft dit vaak de voorkeur omdat hier meer flexibiliteit mee mogelijk is. Bestaande telefonie-oplossingen (zoals call center of hardware) blijven indien gewenst zover als mogelijk is behouden. Dit soort oplossingen vallen onder Unified Communications.

Operator Connect vs Direct Routing: kosten

De kosten van Calling Plans kunnen erg hoog zijn. Bij Operator Connect kunnen hoge kosten kunnen uiteraard ook voorkomen, maar dit is afhankelijk van de afgesproken tarieven met de provider en de kosten voor extra diensten. Voor grote organisaties of bedrijven die specifieke functionaliteit zoeken, zal Direct Routing interessanter kunnen zijn. Stel je hebt zelf al een telefooncentrale en je wilt deze gedeeltelijk combineren met Teams? In dat geval is Direct Routing vaak hoe dan ook de beste oplossing. Dit komt doordat bellen met Teams dan mogelijk wordt zonder bestaande functionaliteit te verliezen. Door een deel van je telefonie buiten Teams te houden, kun je zo een besparing op de totale kosten realiseren. Gamma biedt als een van de weinige andere providers ook met Operator Connect integratie mogelijkheden voor externe apparatuur als intercoms, faxen, muurtoestellen of niet-Teams gecertificeerde bureau of DECT toestellen.

Direct Routing van Gamma Communications

We hebben het over Teams gerelateerde zaken gehad in onze vergelijking tussen Microsoft Operator Connect vs Direct Routing. Omdat er meer mogelijk is dan alleen bellen via Teams, kunnen we de vergelijking nog verder trekken. Gamma Communications was al sterk in communicatie-oplossingen voordat Teams bestond. Dus bestaande klanten wilden Teams installeren, maar niet hun huidige oplossingen verliezen. Vandaar dat Gamma Communications bellen via Teams als geen ander begrijpt. Denk aan calamiteitenrouteringen voor belangrijke nummers en een drievoudige connectie met Microsoft Azure voor een zeer hoge beschikbaarheid. Bovendien zijn we ISO27001 gecertificeerd waarmee we aantonen dat we aan de Wereldwijde norm voor privacy en data voldoen!

Het complete plaatje bekijken in Operator Connect vs Direct Routing

Wat we graag aan willen geven, is dat bij de vergelijking tussen Operator Connect vs Direct Routing naar het totaalplaatje gekeken moet worden. Ja, je wilt bellen met Teams en je wilt wellicht op de kosten van Calling Plans besparen. Maar waarbij zou jouw bedrijf nu echt baat hebben? Is het bij één systeem op het gebied van alles omtrent communicatie? Is het bij een stabiel en veilig systeem? Of is dat bij integraties met externe systemen? Bij Gamma Communications hoef je niet te kiezen. Nogmaals wij bieden alles aan, dus afhankelijk van wat je nodig hebt, maken wij de offerte.

Hardware en software installatie

We horen vaak dat Calling Plans het makkelijkste te implementeren zijn, daarna volgt Operator Connect en daarna Direct Routing. De makkelijkste weg is echter niet altijd de eerste de beste. Onze monteurs kunnen namelijk alles installeren, welke optie je ook kiest. En is er na installatie toch iets onduidelijk of wil je een uitbreiding? Of is er plotseling een storing? Dan neem je contact op met Gamma Communications. Je hoeft bovendien nu nog niet te beslissen. Afhankelijk van jouw case, maken wij een voorstel op maat. Lees cases van andere klanten die voor Operator Connect gekozen hebben of neem contact op zodat wij voor jou een plan mogen schrijven.