Hoe werkt Microsoft Teams

Vraag je je af hoe Teams werkt, hoe het met licenties zit en wat je ervoor nodig hebt? Als Teams specialist vertellen wij het graag.

Teams wordt al door heel veel bedrijven gebruikt om prettiger en efficiënter te werken. Hoe werkt Teams? En wat is Teams? Zoals de naam al doet vermoeden is het een applicatie gericht op samenwerken. Doordat Microsoft Teams een onderdeel is van de Microsoft Office suite, sluit het perfect aan op Microsoft 365 producten. Hoe werkt Microsoft Teams? Je kunt in de applicatie samen met anderen werken in Word, Excel, Powerpoint of een andere Microsoft app en tegelijk chatten en videobellen. Doordat in Teams ook groepen, kanalen en bijvoorbeeld taken gemaakt kunnen worden, is het een compleet systeem waar ieder bedrijf voordeel uit kan halen.

Ontdek de voordelen van Teams voor jouw bedrijf. Plan een gesprek in met Gamma Communications.

Hoe gebruik je Teams?

De eerste functies die je in Teams zult gebruiken zijn het groeperen van afdelingen in kanalen en groepen. Bestanden kunnen vanaf Teams benaderd worden, lijstjes kunnen aangemaakt worden en contact opnemen met collega’s gaat vanuit hetzelfde systeem. Omdat je een groot deel van de dag in Teams zit, is het fijn dat de interface heel prettig en intuïtief werkt. Hoewel Teams al heel compleet is, zijn er nog aanvullingen mogelijk. Bellen met Teams – via Microsoft Teams Operator Connect van Gamma Communications – is zo’n oplossing. Wanneer je hierbij Microsoft Calling Plans overweegt, is onze oplossing voordeliger en veelzijdiger. Niet onbelangrijk: Operator Connect biedt hierbij wel hetzelfde gebruiksgemak.

Overweeg je werken met MS Teams?

Overweeg je naast werken ook te bellen met MS Teams? Voor je naar de site van Microsoft gaat, is contact opnemen met Gamma Communications verstandig. Je kunt het zo zien; Teams is de applicatie, maar Gamma Communications levert de connectie. Want hoe prettig jij met Teams werkt, hangt af van je verbinding. Ook zul je merken dat je bepaalde apparatuur, zoals een telefooncentrale wilt integreren met Teams. De Direct Routing oplossing vanaf begin af aan meenemen, kan voorkomen dat je bestaande apparatuur moet vervangen door bijvoorbeeld VoIP (Voice over IP) of SBC (Session Border Controller) apparatuur.

Hoe werkt Teams met Gamma Communications?

Doordat Gamma Communications al langer in het vak zit dan dat Microsoft Teams bestaat, hebben wij zeer krachtige oplossingen ontwikkeld. Deze oplossingen zijn gericht op vraagstukken van MKB, maar ook van zeer grote bedrijven. Daarbij speelt betaalbaarheid natuurlijk ook een grote rol. Vraagstukken als “Hoe werkt teams met bestaande telefooncentrale?” Of hoe werkt Microsoft Teams Telephony?” hebben wij al reeds opgelost. Sterker nog, omdat onze huidige klanten bestaande functies waaraan het in Teams ontbrak niet wilden verliezen, biedt Microsoft Teams via ons nog veel meer mogelijkheden. Denk aan Operator Connect, Direct Routing, Cloud PBX. In de praktijk ervaar je veel meer functies dan Teams alleen kan bieden. Wij kunnen zelfs een heel Microsoft Teams Klant Contact Center (KCC) bouwen!

Teams licenties

Er zijn meerdere Teams licenties. Wat is teams voor particulieren en welke licenties zijn er? Er is Microsoft Teams, Microsoft 365 Personal en Microsoft 365 Family. Voor bedrijven is er MS Teams, Teams Essentials, Microsoft 365 Business Basic en Microsoft 365 Business Standard. Je hebt voor Teams licenties van Microsoft 365 nodig om deze apps in Teams te gebruiken. Om extern te bellen met de vaste lijn via Teams is een koppeling nodig. Dit kan een Unified Communications applicatie zijn of dus een oplossing van Gamma Communications. En vergeet daarbij de Microsoft Calling Plans for Teams zoals de Domestic of International Calling Plan of de Pay-As-You-Go Calling Plan. Onze oplossing is voordeliger en biedt meer functionaliteiten.

Hoe veilig is teams

Het klinkt allemaal mooi maar wanneer je hele bedrijf op Teams draait, is “Hoe veilig is teams?” een goede vraag. Gegevens in Teams worden versleuteld verzonden. Beveilig accounts met multi-factor authenticatie (MFA). Er zijn extra beveiligingsopties zoals Data Loss Prevention (DLP) en Advanced Threat Protection. Of dit nodig is voor jouw bedrijf, kun je het beste eerst met een specialist van Gamma Communications bespreken. De data beveiliging van jouw bedrijf onder de loep nemen is periodiek zeer aan te raden. Doordat wij naar meer kijken dan alleen Teams, zijn wij daarvoor een geschikte partij. Bovendien is de kennismaking altijd gratis en vrijblijvend.

Hoe werkt teams in de dagelijkse gang van zaken?

Wanneer je met Teams gaat werken zul je merken dat je steeds meer ermee gaat doen. Er is meer focus, want medewerkers hoeven de mobiel niet meer te pakken om elkaar WhatsApp berichten te sturen. De vaste telefoon kan blijven liggen omdat via de headset en computer gesprekken veel prettiger en efficiënter gevoerd kunnen worden. Medewerkers die remote werken komen met Teams veel beter in contact te staan. Is iemand tijdelijk in gesprek of afwezig? Ook dit zie je direct al in Teams waardoor onnodig storen tot het verleden behoort. Ontdek ook de shortcuts in Teams zodat je nog sneller en efficiënter werkt.

Hoe werkt teams voor nieuwe medewerkers?

Heeft jouw bedrijf een moeilijk onboarding proces? Teams maakt dit veel makkelijker. Ten eerste is echt alles op één plek, dus kanalen, groepen, bestanden, mappen, lijstjes etc. Ten tweede kun je de gespreksgeschiedenis met nieuwe collega’s delen zodat ze ook historische data zelf terug kunnen lezen. Door chat berichten op te slaan kun je ze later terugvinden, denk aan chats met betrekking tot de opstartfase.

Hoe werkt teams op mobiel?

We zouden graag meer vertellen over hoe Teams op mobiel werkt, maar dit kunnen we het beste even aan je laten zien. Plan dus een presentatie van Gamma Communications in en wij beantwoorden nogmaals de vraag “hoe werkt Teams”, maar dan specifiek gericht op jouw wensen en vragen. Wij zijn ervan overtuigd dat ook jij enthousiast gaat worden. Hoe gebruik je Teams vervolgens? Wij zorgen ervoor dat werken met MS Teams vanaf de start makkelijk gaat verlopen. We helpen bij de Teams licenties aanschaffen, bij installatie van software en eventueel hardware en bij integraties. Kortom; uit de combinatie Gamma Communications en Teams zul je het meeste halen. Ervaar het zelf en neem vrijblijvend contact op.